Vill du lära dig mer om teologi – två möjligheter i höst i Hfors/Nyland

För den som vill fördjupa sina kunskaper i bibeln, kristen tro och teologi, finns det nu nya och fantastiskt inspirerande möjligheter inom pingst i södra Finland.

Den första är på svenska då frikyrkorna tillsammans med Fria Kristliga Folkhögskolan arrangerar en distanskurs i teologi i samarbete med Örebro Teologiska Högskola. Den ordnas genom tre närstudieträffar i Ekenäs resp. Sibbo – se nedan för mer info. (Motsvarande kursverksamhet finns också i Vasa under hösten 2015).

Den andra möjligheten för dig som villl veta mer hittas i Helsingfors, nämligen i Fila Evening College – en engelskspråkig kurs. Programmet utgår från Hillsongs läroplan och pågår under sju måndagkvällar per kurs. En kurs börjar i oktober och sedan planeras det för fortsättning på våren 2016. Se nedan för mer info.

1. Teologiska Distanshögskolans kurs börjar 18 september 2015 i Ekenäs

tdh15_600Högskolekursen ”Teologi i GT och NT, del 1″ hålls under höstterminen 2015 och i januari 2016. Kursen som är värd 7,5 högskolepoäng arrangeras som distanskurs med tre närstudieträffar.

Det handlar om en grundkurs i GT och NT, närmare bestämt en genomgång av budskapet i profetböckerna och Psaltaren samt evangelierna och Apostlagärningarna. Föreläsare är teol.doktorerna Lennart Boström, Patrik Wahllund och Mikael Tellbe från Örebro. Deltagarna ska få grundläggande kunskap om innehållet i nämnda böcker och få medvetenhet och grundläggande färdigheter gällande texttolkning och kunna relatera till forskning gällande texterna.

Såhär kommenterade Peter Nylund från Korsholm sin motsvarande kurs (hösten 2014 i Vasa): ”Kursen har överträffat mina förväntningar genom att föreläsarna visat sig vara mycket kompetenta och personligt engagerade lärare. Läsningen av kurslitteraturen har varit mycket givande.”

Om intresse finns planeras en fortsättning – i programmet för teologistudier finns det totalt 8 grundkurser och 5 fördjupningskurser. Men det är förstås för tidigt att veta hur långt kursverksamheten kommer att sträcka sig, men i höst  sätter programmet i gång. Om du vill vara med bör du anmäla dig snarast!

Update 19.8: 15 anmälda till TDH kursen i södra Finland – bara en plats kvar!

Datum för närstudieträffarna är fredag-lördagar
18-19.9. i Ekenäs, (Betesda)
23-24.10 i Sibbo (Betania) samt
22-23.1. 2016 i Ekenäs (Betesda).
Klockslag för närstudiedagarna: Fredagar 16-20 och lördagar 9-15.

Kursavgift är 125,-. Kostnader för mat och vid behov förmånlig övernattning tillkommer.

Förfrågningar och anmälningar kan riktas till
Gabriel Grönroos (ggronroos@gmail.com),
Fredrik Martin (fredrik.martin@betesdachurch.fi),
Håkan Björklund (hakan.bjorklund@mkf.fi) eller
Thomas Nordström (tnordstr@fkf.fi).

Kursen arrangeras av Finlands svenska Baptistsamfund, Finlands svenska Pingstmission, Missionskyrkan i Finland och Fria kristliga folkhögskolan i samarbete med Örebro Teologiska Högskola.

2. Fila Evening College börjar 5.10.2015 i Fila Helsingfors
fila_evcoll15I Helsingfors arrangerar Fila en utbildning som pågår under sju måndagkvällar. Så här presenterar man utbildningsprogrammet på sin Facebooksida:

Fila Evening College riktar sig till dig som vill ta ett steg framåt i livet, oberoende av om du är ny i tron eller har varit aktivt troende under många år. Syftet med kurserna är att lära dig mer om tro och hur den kan tillämpas i vardagen, hur du upptäcker vad Bibeln har att säga just dig, vad teologi är och hur du kan bli en bättre ledare.

HR-chefen Toni Hautakoski (36), beskriver kursinnehållet så här: ”Jag trodde aldrig att mitt förhållande till Gud, efter 20 år tillsammans med honom, kunde förändras så här radikalt” 

Den första kursen börjar måndagen den 5 oktober med kursen Jesus, the Bible & You.
Under sju måndag kvällar lär vi oss förstå vad Guds ord har att säga oss personligen och hur Gud uppenbarar saker för oss via sitt ord. Vi lär oss också använda Bibeln som vår personliga andaktsbok och får också en historisk bakgrund till Bibeln.

Följande kurs om ledarskap startar sedan i januari 2016. I kurshelheten ingår också kurser om livsstil (hösten 2016) och teologins grunder (våren 2017).

Undervisningsspråket är engelska. Samtal och frågor hålls på engelska, finska och svenska, allt efter behov.

Kursmaterialet kommer från Hillsong Ministry School och utgår från läroplanen för Hillsong International Leadership College i Sydney I Australien.

Fila Evening College: måndagar 5.10 – 16.11 kl 17.30 – 20.00.
Avgift 80€/kurs (kursavgift, kursmaterial och servering)
Bindande anmälningar senast 15.9.2015 till info@filadelfia.fi

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.