Mikael Alfven på Sommarkonferensen: Att vinna människor för Gud

mikalfv_konf15Mikael Alfvén arbetar tillsammans med sin familj med bl.a. ”Love Nepal” – en organisation som hjälper loss barn som hamnat i prostitution i Nepal. Läs mer om det arbetet här: LoveNepal. Han berättade mer om det arbetet och human trafficking i världen i seminariet kl. 15.30 på Sommarkonferensen.

I fredagens första eftermiddagsseminarium talade han om att vinna människor för Gud. Här några utdrag ur hans engagerande undervisning.

Det vanligaste vi har är våra vardagar. På konferens skiner vi upp, eller vid andra festliga tillfällen. Men där vi oftast är och där Gud behövs mest är vår vardag i de små vanliga situationerna.

Jesus sade: Följ mig, så ska jag göra något med er… När vi tittar på vad Bibeln beskriver så ser vi att Gud oftast börjar i det lilla och enkla. Ta t.ex. hur Jesus kom som ett barn och inte många noterade det då. Men efterhand när han började vandra omkring och hjälpa folk började det sprida sig. När han gjorde underverk så kunde han börja med det de hade, det lilla, och gjorde sedan något underbart av det. Ta t.ex. matundret med fem bröd och två fiskar. Principen i Bibeln är att det börjar i det lilla, det är det vi ska ta och ge till Jesus.

När det kommer in barn i familjen så förändrar det familjens upplägg. Det måste vi också vara beredda på i församlingen. Hur tar vi hand om ”de vilda barnen”? Om vi bara fokuserar på oss själva kan vi visserligen skapa ”ordning” men till slut blir det inget nytt liv. Att ta emot nya liv vänder vårt fokus, det handlar om att se deras behov och rätta in livet efter det. Nya liv ställer nya krav, men ger också en ny tillfredsställelse. ”Att hjälpa någon annan att bestiga sitt berg, innebär ofta att man bestiger sitt eget samtidigt”. Bästa botemedlet mot tröttheten är att bli till hjälp för någon annan. Det finns många människor som sitter och väntar. Och de torde få sitta kvar – ända tills de börjar bära någon annan.

På lunchrasten kom Jesus till Sykars brunn. Han var trött, men nyfiken på att lära känna nya människor. Han började pratade om vatten med kvinnan som kom efter just det – men med en knorr som gjorde henne nyfiken. Han visste något om henne som hon behövde höra. Under tiden hade lärjungarna varit och hämtat mat, men när de kom med maten sade Jesus: Jag har mat som ni inte känner till. Min mat är att göra dens vilja som har sänt mig. Hans engagemang i kvinnans liv och glädjen av att få vinna ett hjärta minskade hans trötthet och hungerkänsla. Hans intresse och samtal med kvinnan ledde sedan vidare till hela stadens förändring.

Det finns massor med människor som är i nöd, som längtar, och vi behöver söka dem och ge dem det enkla Jesus-budskapet. Sök tills du finner, lyssna till ropen för de finns överallt.

Jesu hjärta slår för de sjuka, de slagna, och han vill dela sitt hjärta med oss. Hans hjärteinställning kan bli vår genom den helige Ande och det gör hela skillnaden.

Börja i det lilla med Jesu hjärteinställning och han kommer att hjälpa dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.