Stefan Sigfrids omvald som FSP ledare

ssigfrids13Finlandssvenska Pingst (FSP) ordnade i början av oktober en ledarkryssning till Stockholm. I Stockholm besökte man Filadelfia och Hillsong och fick samtala med ledarna där. Under båtturen mellan Åbo och Stockholm hann man med samtal och diskussioner.

Ett konkret beslut under ledardagarna var att ge Stefan Sigfrids förnyat förtroende som FSP:s nationelle ledare, hans mandatperiod blir då två år (1.1.2015-31.12.2016). Den nationelle ledaren för FSP är bl.a. ansvarig för att planera de olika ledarsamlingarna inom FSP. Pastorsdagar på hösten, ledarfortbildningsdagar på våren och förkonferensen på sommaren.

Eftersom det ännu är en något ostrukturerad funktion inom FSP beslöt man att tillsätta en grupp på fyra personer för att dels skriva ett styrdokument för val av nationell ledare i fortsättningen och dels vad som mera specifikt ingår i arbetsbeskrivningen. De fyra personerna i den här beredningsgruppen är Kenneth Grönroos, Patrik Hellström, Johanna Martin och Magnus Mikander.

Det samtalades också om Sommarkonferensen 2015 som kommer att hållas i Jakobstad 25-28 juni. Nu diskuterades att planera för en ungdomskonferens som skulle gå av stapeln innan den ”egentliga” konferensen börjar.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.