Ett otroligt utbud på kristen musik

kristmusik14Aldrig förr har det varit så enkelt att få tag i så mycket kristen musik – gratis, tillgängligt när som helst och i alla tänkbara smakriktningar. Du behöver ett bra trådlöst nät och t.ex. en iPad eller liknande och gärna en bluetoothhögtalare – då kan musikfesten börja. Naturligtvis funkar det också med andra konfigurationer – t.ex. via datorn, men om du har en app-apparat är det lite smidigare. Med trådlösa apparater är det enkelt att ta musiken med sig.

Jag använder mig av appen tunein radio som gör det enkelt att hitta kristna webbradiostationer – du kan söka efter land, språk, genre osv. För tillfället lyssnar jag mycket på UCB Inspirational och UCB Gospel. Mycket musik och lite uppbyggligt snack mellan verserna. En annan station, en som bjuder på mer svensk musik är Premier – Sveriges kristna radio. Ofta har webbradiostationerna också egna appar, men det mesta kan hittas via tunein så jag har inte brytt mig om att ladda ner de specifika apparna.

Webben är som sagt full av musik, i princip alla radiostationer sänder över webben. Du hittar lätt de inhemska kanalerna och på YLE Arenan finns Tack och lov med Stefan Härus. Det är lite trist med YLEs policy att endast spara avsnitten en månad, vilket betyder att du hittar de senaste 4-5 avsnitten, men äldre avsnitt finns inte kvar. Vill du själv söka fram din favoritmusik så har du många alternativ – Spotify och iTunes kanske de vanligaste. Du kan köpa låtar du vill bära med dig i din telefon, men du kan också streama musik via de här programmen.

Det som på riktigt revolutionerar musikspelandet är (åtminstone i Finland) de smarta telefonerna med obegränsade datakontrakt. Då går det att utnyttja webbens otroliga utbud var du än rör dig utan att kostnaderna ökar. Du har nu 100.000 radiokanaler i din ficka. Förut fick man vara glad om man kunde få in en hyfsad signal från de lokala FM-stationerna på transistorradion – nu kan man lyssna till hela världen utan minsta störning. Inte illa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.