Tagboard, podcast och eböcker

tagb_sibet14Via webben öppnar sig ständigt nya möjligheter att hitta saker. Användningen av hashtags är en allt vanligare metod att märka texter för att de lättare ska hittas. Nu finns också Tagboard – the cross-network, hashtag-powered social hub – som samlar hashtag i olika sociala medier på ett enda ställe. Det underlättar för den som vill komma snabbt framåt i sökningen.

Om en församling är aktiv på Facebook, Twitter, Google+ eller Instagram och märker sina inlägg med en hashtag så hittar Tagboard dem och listar dem i Pinterest-stil på en och samma sida. Pröva att söka på Tabboard efter t.ex. SibboBetania, FilaHelsinki eller SionVasa så hittar du redan en hel del. Om församlingen också taggar inlägget med kommunens namn så hamnar inläggslänken tillsammans med alla andra inlägg under samma hashtag. Sök t.ex. med #Sibbo så borde du hitta också inlägg från SibboBetania. Inget dåligt sätt att vara med i medieflödet.

I och med att allt fler har smarttelefoner med obegränsad dataöverföring har det blivit ännu enklare att lyssna på podsändningar medan man t.ex. promenerar. Många församlingar publicerar undervisningspodcast från predikningar eller annan undervisning. Det finns naturligtvis hur mycket som helst om man inte bara begränsar sig till Svenskfinland 🙂 – man kan verkligen välja lärare efter hur det kliar en i öronen. Dvs. efter tycke och smak, eller efter vad man just då är intresserad av eller behöver. Du kan till att börja med kolla på Betesda-församlingens podcast-sida, eller dito för FilaHelsinki, SionVasa eller Sibbobetania

chmolk_bibkom14Om du inte vill lyssna utan i stället vill läsa finns det också hur mycket som helst material för din telefon eller läsplatta. Vill du t.ex. läsa bibelkommentarer (studier av olika bibelböcker) av Christian Mölk, pastor i Timrå pingst, så kan du ladda ner hans bibelkommentarer som eböcker till din läsplatta och läsa när det passar för dig. Helt gratis. Fint att någon delar med sig av sitt grundliga arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: