Handböcker för församlingsarbetare

fi_handb4Den finska pingströrelsen har under de senaste åren publicerat en rad kortfattade och praktiska handböcker för församlingsarbetet. Allt från teologin i ”Trons huvudpunkter” (Uskon Pääkohdat) och ”Missionsteologiska riktlinjer” (Lähetysteologinen asiakirja) till instruktioner för arbete bland barn och unga, samt hur hantera ledarskapskriser och skapa en gynnsam och bra arbetsmiljö.

fi_handb3Eftersom finlandssvenska pingst är en liten rörelse har den inte resurser att ta fram egna dokument i alla frågor. Ofta används publikationer från Sverige och mycket är också gemensamt i resonemanget där. Men det är också nyttigt att ta del av vad den finska pingströrelsen producerar – särskilt när det kommer i så här koncentrerad form att man bra kan låta alla ansvarsbärare få var sitt exemplar.

De flesta av de här böckerna/häftena kan beställas från Aikamedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.