Världspingstkonferensen 27-30 augusti 2013

pwc13_600Världspingstkonferensen som hålls i Kuala Lumpur i Malaysien samlar denna vecka drygt 3400 deltagare från 69 länder i Calvary Convention Center under temat ”IN ONE ACCORD… rallying, reaching & releasing the next generation”. I öppningsmötet talade pastor David Yonggi Cho, känd som pastor i Yoido Full Gospel Church (med minst en halv miljon medlemmar) i Seoul, Syd-Korea. Några namn i talarlistan: Prince Guneratnam (värdpastor för konferensen, Calvary Church i Kuala Lumpur, Mark Rutland, William Wilson (president för ORU), Enoch Adeboye (Nigeria) och Daniel Kolenda (medarbetare till Reinhard Bonnke, Christ for all Nations).

Temat kan tolkas som att konferensen är medvetet fokuserad framåt, mot nästa generation. Samtidigt behövs det samling och samarbete. Världspingstkonferensen, som hålls vart tredje år, är ett av många uttryck för att de självständiga nationella och lokala pingströrelserna också förstår att uppskatta nätverkandet med sina ”syskon i tron” på global nivå.

Läs mer på webbsidan: 23rd Pentecostal World Conference eller på pingst.se

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.