Sommarkonf 13: Bön håller ditt mod uppe

konf13_andersoSommarkonferensen 2013, Fredag kl. 10: Anders Olsson från Connect Church i Göteborg talade inspirerat om bönen – en ”vardaglig vana med mäktig effekt”. Med hänvisning till sina egna erfarenheter konstaterade han att bönen är ”en livsstil och inte ett event”. Han lärde sig tidigt att be ofta och om allt och numera allt mer konkret. Han har märkt att om han tar en ”halvtimme med Herren” på morgonen så blir vardagens utmaningar och negativa rapporter så mycket mer hanterbara. När du blir trött, gå till Gud. När du blir nedslagen, gå till Gud. När du möter det som ser omöjligt ut, gå till Gud. Bön håller ditt mod uppe.

”Gör er inga bekymmer för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då skall Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.” Fil 4:6-7.

Bön startar mäktiga processer. Han berättade om församlingsplanteringen då de bad två timmar om morgonen fem dagar i veckan i ett års tid. Först märktes inget, det var jobbigt att stiga upp tidigt , men något började hända och efter några månader fick man välkomna flera nya medlemmar.

Bönen ger dig uthållig tro. Har du svag tro? Har du bara lite tro? När du ber växer din tro. Du får tro för att Gud verkar i dig och genom dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: