Sommarkonf 13: Du kan besegra världen

konf13_phornmarkOnsdag kväll innebar starten av Sommarkonferensen 2013 i Vasa. Pelle Hörnmark, ledare för Pingst Sverige, inledde med ett uppmuntrande budskap om att tron på Jesus ger den troende tillgång till en kraft som kan besegra världen. Den kraft du behöver för hitta en utväg i en till synes omöjlig situation, att kunna förlåta dem som gjort illa mot dig, att kunna rädda ditt äktenskap, eller att som Stefanos kunna ha ett helt annat perspektiv på lidandet. (Han såg Jesus medan folket stenade honom till döds.) Tron på Jesus tar inte bort kampen i tillvaron, men ger kraft att besegra den inre utmattningen, att välja kärlek och sanning i stället för hat och lögn. (1 Joh 5:4, Ef 1:18-19)

Pelle Hörnmark talade också kort vid ledarmiddagen senare på kvällen. Under torsdagen kommer han att fortsätta undervisa ledarna från de finlandssvenska pingstförsamlingarna och på kvällen predikar han på kvällsmötet som då kommer att ha ett särskilt fokus på det internationella arbetet som pågår i samarbete med nationella församlingsrörelser.

Sionförsamlingen i Vasa står värd för konferensen och eftersom man är en rutinerad konferensarrangör är det inget fel på arrangemangen den här gången heller. Information, mat och kaffe är välorganiserat, möteslokalen är fullspäckad med event-teknik som styrs av kompetent personal, sångarna och musikerna är väl inövade, programmet med temasamlingar och seminarier är mångsidigt och aktuellt, alla åldrar är beaktade. Det är bäddat för en riktigt bra konferens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: