FSP Sommarkonferens 12-16 juni 2013

som_konf13Efter ett uppehåll i fjol återkommer nu Sommarkonferensen i FSP:s årsprogram. Sommarkonferensen hålls 12-16 juni 2013 i Variska Skolcentrum i Vasa. Sionförsamlingen i Vasa står som värdförsamling och arrangör, men som vanligt är konferensen en mosaik av många olika församlingars och människors bidrag.

Den första nyheten i den här notisen är att Finlandssvenska Pingst (FSP) nu håller sin sommarkonferens veckan före midsommar – och inte veckan efter. Det här innebär bl.a. att alla församlingsanställda har möjlighet att gå tidigare på semester – det uppskattas säkert på många håll.

Den andra nyheten är att förkonferensen hålls på torsdag. Konferensen börjar på onsdag kväll med ett inledningsmöte. Tidigare har församlingsledarna samlats till förkonferens på onsdagen för att diskutera gemensamma angelägenheter. Nu hålls dessa förhandlingar och diskussioner i stället på torsdag. På torsdag hålls också FSPM:s vårmöte innan konferensens andra kvällsmöte börjar.

Det här innebär att den allmänna konferensens dagsprogram blir lite kortare och lite mer intensivt under fredag, lördag och söndag. Det kan ses som en anpassning till det som varit faktum under senare år – att torsdagens dagtida sessioner haft alltför liten publik. Nu hoppas konferensarrangörerna att desto fler ska ta ledigt på fredagen och vara med i de olika sessionerna. Men kvällsmötenas antal är ändå lika många som förut. Det här upplägget verkar vettigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.