Pingst Pastor Konferens 2013 – onsdag

PPkonf13_4Onsdagen på Pingst Pastor Konferens 2013 ägnades åt ”Kärlek till Ordet” – det handlade alltså mycket om Bibeln. På morgonen inledde en av de mest erfarna pastorerna med 52 års erfarenhet av att vara en ”Verbi Dei Minister”. Jack-Tommy Ardenfors höll ett engagerande tal om att vara VDM – Guds Ords tjänare. Det tog verkligen tag i publiken och ledde till en längre och intensiv bönestund då alla pastorer gick ner på knä. Att gå ner på knä är en klassisk symbol för ödmjuk hållning till Gud och används huvudsakligen under bön och tillbedjan inför Gud.

PPkonf13_5En helt annan vinkel till Ordet, budskapet och kommunikationen togs av Olof Edsinger som talade om ”Vår tids liknelser” som handlade om hur dagens människor tänker och varför. Han beskrev utgångsläget för många människor som är rädda för att ta ställning, som inte vill ha konflikter och därför inte bryr sig, som ofta är anti utan att veta vad de är för. Vilka berättelser kan nå fram och betyda något för människor idag?

På eftermiddagen lyssnade jag på Lennart Svensson som bl.a. presenterade en forskningsrapport av Tomas Kroksmark om HUR Jesus undervisade. Forskningsrapporten har namnet ”Didaskos” och handlar om ”Undervisningsmetodik vid vår tideräknings början med särskild inriktning mot Jesu undervisningsmetodik”. Kroksmark har funnit att Jesus använde en mängd olika metoder och de var anpassade efter mottagare och miljösituation, med stor auktoritet men på ett tjänande sätt. Intressantare än det kanske låter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: