Pingst Pastor Konferensen 2013 – tisdag

PPkonf13_3Tisdagsförmiddagen på Pingst Pastor Konferens 2013 började med Ulrik Josefsson som talade utfrån liknelsen om senapskornet i Matt 13:31-32. Vi har en tendens att föredra och uppskatta det stora. Och missar lätt eller har lätt att betrakta det lilla som oviktigt… Men det avgörande är den inneboende kraften. Ibland breder vi ut kunskap och färdigheter som en asfalt över marken, men när det blir en liten spricka i asfalten så får livskraften fäste och livet tränger igenom… Ulrik talade också vikten av att vi ”knådar in surdegen” – att låta tron och Guds rike ”genomsyra hela degen”. Mycket informativt, engagerande och inspirerande!

Förakta inte det lilla, men förvänta dig storhet. Jesus knyter an vid GT bildspråk och talar om hur stort och världsomspännande Guds rike kommer att bli. En plats där ”fåglarna” kan finna en landningsplats, bygga sig ett näste, få ett hem och en viloplats, med skydd och näring.
PPkonf13_2Dagen i övrigt handlade om tillväxtsprocesser. En hel del församlingar växer och vad beror det på. Och om man vill se tillväxt, vad ska man då göra. Patrik Hellström, pastor i Elimförsamlingen i Jakobstad, talade i ett av eftermiddagens seminarier om gudstjänstens förnyelse.
Avslutning på dagen med gudstjänst i Filadelfiakyrkan – gudstjänsten sänds också direkt på TVinterplay.se – alltså tisdag kväll kl. 19 svensk tid…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: