Pingst Pastor Konferens 2013 och Twittergenombrott

PPkonf13_6_twitUnder Pingst Pastor Konferens 2013 som avslutades igår i Stockholm blev det klart att Twitter-användningen gjort sitt definitiva genombrott bland pingstpastorerna. Genom att söka på Twitter med hashtaggen #pingstpastor kan man läsa otaliga korta kommentarer om konferensen.

Först kom en hel del citat från olika föreläsningar och samlingar. Efter konferensen var det många som uttryckte sin glädje över att ha varit med på konferensen. Man gladdes över sina kolleger, över det inspirerande innehållet i sessionerna och över känslan av riktning och rörelse i rörelsen…

Ett nytt inslag var också att man t.ex. under en session uppmuntrade deltagarna att skriva något uppmuntrande till GF:s (Gemensam Framtid) konferens via Twitter på hashtaggen #vkonf13. GF:s konferens höll nämligen på samtidigt. Det var genast några tiotal personer som lovade skicka en tweet.

Internationellt är det rätt vanligt för ledare och opinionsbildare att försöka påverka även genom sociala medier. Många av de 459 pingstförsamlingarna i Sverige har egna webbsidor, facebooksidor och nu har de svenska pingstpastorerna (tänk yngre) helt klart också hakat på Twitter-trenden och är aktiva tweetare.

Hur många finlandssvenska pastorer, församlingsledare och församlingar är aktiva på twitter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.