Pings Pastor Konferensen i gång – måndag fm

PPkonf13_1Den stora hallen i konferenscentret på Clarion Sign hotell i Stockholm är full av förväntansfulla pingstpastorer. 500 pastorer kommer idag, måndag, att tala om karismatisk reformation. Lämpligt nog på en nätverkskonferens för pingstpastorer kan man tycka.

Pelle Hörnmark startade upp på sitt kännspaka humoristiska sätt. Han läste om alla medarbetare och församlingsarbetare som Nya Testamentet beskriver. Och målade upp visionen om en pastorsgemenskap där man betjänar varandra osjälviskt, där man respekterar varandra, en gemenskap som vet att även krigarna behöver uppmuntran, en gemenskap som hjälper de oeniga att bli eniga, en gemenskap som hjälper alla att predika lagom länge, en gemenskap som ger oss hemkänsla, en gemenskap som skärper ideologiskt och teologiskt men kan skilja på sak och person i ”bataljerna”, en gemenskap som alltid vill upprätta och ge nya chanser. En gemenskap som uppmuntrar och stärker tron.

Från Finlandssvenska Pingst deltar 10 pastorer/ledare i konferensen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: