Väss din yxa

Förmiddagen på FSP Ledardagar handlade om Bibeln och bönen. Stefan Sigfrids introducerade en enkel men engagerande bibelstudiemetod för att hjälpa människor att upptäcka Gud och begripa vad bibleordet betyder. Det handlar inte så mycket om vad vi VET, utan om vad vi i praktiken GÖR.

Fredrik Martin (bilden) talade om bönens ”skärpande” inverkan. Som en skogshuggare behöver en skarp och vass yxa, behöver en kristen ledare skärpa sinnet och öka kraften genom att göra som Jesus – dra sig undan för att be. Du behöver inte mer tid för att kunna be – du behöver ta av den tid du har för att be – det ger mer. Läs också Haggai 1:4-11.

Allt som undervisas på FSP Ledardagar finns också i textform, så det blir lätt för deltagarna att påminna sig om allt som sagts. Tydligt är att förväntan, förhoppning och förtjusning är ganska vanliga känslotillstånd i den här gruppen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: