Att bygga strukturer som möjliggör bra relationer

Under fredags eftermiddagen på FSP Ledardagar handlade det om att bygga strukturer som hjälper oss att göra det vi vill och kan, och hjälpa andra att göra det vi själva inte är så bra på. Johan Forsbäck berättade utifrån egen erfarenhet om hur nödvändigt det är att man lever utifrån funktion och inte position, att ansvarsbärare får utvecklas till ledare som inkluderar nya i uppgiften, att man ger utvecklingsansvar till ledarna för att skapa ägarskap.

I den följande sessionen utmanade Tomas Forsbäck åhörarna med att ifrågasätta det vanliga sättet att bygga kyrka mest för dem som redan är där. Han poängterade nödvändigheten att odla vänskapsrelationer i större omfattning utanför gemenskapen i kyrkan. Han resonerade med odiskutabel logik om att det behövs en förändring i vår livsstil för att kunna odla vänskap med nya människor. Han betonade att många kristna har två separata relationsnätverk – ett för kristna och ett annat för alla andra. Men låt dina olika vänner möta varandra. Vad behöver du förändra i ditt liv för att kunna odla fler vänskapsrelationer? Vad behöver förändras i kyrkans verksamhet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.