Var med i nätverket – ta vara på resurserna

Vad händer efter FSP Ledardagar? Det verkar hända en hel del i flera församlingar. Nya ledare innebär förändringar. Men samarbetsklimatet verkar gott. Utvecklingsprocesserna kan vara besvärliga men just nu har FSP en transparent kultur. Frågor diskuteras och den nationella ledningsgruppen ställer gärna upp för att ge input i olika processer.

Det viktiga nu är att bygga nätverk – att mötas, forma samarbete, och lära av varandra.

Stefan Sigfrids uppmuntrade därför till regionsamlingar i Svenskfinland och deltagande i Pingst Pastor (Sverige) nätverket, som bl.a. ordnar konferens i Stockholm 7-9 januari 2013.

I FSP:s egen Årsklocka planeras närmast fortbildningsdagar i Sibbo 12-13 april 2013.

På hösten är FSP ledarna inbjudna till Gemensamma Pastorsdagar 14-17.10.2013 med Peter Halldorf i Österhankmo. Planeringsgruppen för de frikyrkliga pastorsdagarna (Svenskfinland) skriver så här i sin presentation:

Vi vill inbjuda till personlig tryckavlastning: en plats för vila, lugn och ro. En plats för helande. En plats för ärlighet. Vi vill inbjuda till inre ordning och dela praktiska redskap som kan hjälpa oss att som andliga ledare kan hålla på lång sikt. Vi sam- talar om sunda vanor, andlig, fysisk och psykisk kondition, om arbetsrytm och ledigheter. Vi vill diskutera teamtänkande. Hur bygger man team, vilka värderingar ligger bakom teamtänkandet? TEAM: Together Everyone Achieves More. Vi vill inbjuda till diskussion om behovet av och bristen på andliga fäder och mödrar. Vad är skillnaden mellan ledarskap och föräldraskap? Vilka värderingar ligger bakom det andliga föräldraskapet? Hur kan vi hjälpa till att ge nästa generation av andliga ledare föräldrar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: