Älska din granne – i Sibbo, Raseborg, Vasa, Jakobstad

Inför julen satsar en del församlingar på välgörenhetsinsamlingar och utdelning av julklappar till utsatta familjer. Åtminstone i Jakobstad, Vasa, Raseborg och Sibbo planeras det för fullt. Avsikten är att glädja familjer som inte har det så lätt ekonomiskt med en kasse med godsaker, gåvokort, leksaker mm.

I Sibbo ordnar Betaniaförsamlingen en välgörenhetskonsert den 25 nov kl. 16 med Lars & Rolf Edberg, Tiina Sinkkonen m.fl. Under devisen ”God Jul Sibbo” vill man skapa ett event som ger möjlighet för vanliga Sibbobor att visa välvilja till sina grannar. Betaniaförsamlingen fördelar behållningen av insamlingen till så många det räcker för att fylla en kasse med gåvor. Själva utdelningen sker via Socialbyrån. På det sättet behöver ingen känna sig utpekad, utan gåvan blir en uppmuntran från Sibbobornas gemensamma insamling.

På liknande sätt vill Pingst Raseborg genom sin insamlingskonsert ”God Jul Raseborg” (också den 25 nov.) kanalisera Raseborgsbornas hjälpvilja. Det är ju bara så rätt att församlingarna tar initiativ på den här fronten, särskilt till jul.

Och i Jakobstad ordnar flera församlingar gemensam insamling vid ett stort arrangemang i Pingstkyrkan – Julens gåva 2012.

Sion i Vasa har man under flera år mobiliserat många gåvogivare och volontärer för sin motsvarande aktion ”God Jul Vasa”. Deras aktion kulminerar i december.

Kategorier: Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.