Ledaren för finlandssvenska Pingst börjar sitt arbete

Från början av september 2012 påbörjar pastor Stefan Sigfrids (till vänster) sin nya uppgift som nationell ledare för finlandssvenska Pingst. Han gör det på deltid vid sidan av sin pastorstjänst i Sion, Vasa.

Hans uppgifter handlar om att bygga upp nätverket mellan församlingsledare, planera gemensamma ledardagar och konferenser, representera finlandssvenska Pingst mm. Tjänsten är ny och har inga belastningar från tidigare tradition – eftersom den finlandssvenska pingströrelsen aldrig tidigare haft en uttalad och vald ledare. Så det innebär att han ganska långt kan utforma arbetet efter bästa förmåga i samråd med de regionala ledarna som är Patrik Hellström (pastor i Pingstkyrkan, Jakobstad), Fredrik Martin (Pingst Raseborg), Johan Forsbäck (Filadelfia, Helsingfors) och Edward Holmberg (Betania, Sibbo).

Stefan är en dynamisk församlingsledare med dussinet år på nacken som föreståndare för Svenskfinlands numera största pingstförsamling (347 medlemmar 2012) Sion i Vasa. Han har också ett stort missionsintresse och församlingen är bl.a. djupt engagerad i missionärerna och projekten i Filippinerna. Sion står bakom Kenneth Petterssons (till höger på bilden) mångåriga insats på Mindanao, liksom man även är utsändande församling för  Laila och Andreas Petterson som arbetar på ön Leyte.

På bilden är Stefan på besök på ett barnhem i Surigao i norra delen av Mindanao (våren 2012), och mötte där en annan pingstsamfundsledare i pastora Marilou Navarro (bilden) som ansvarar för både skolor och barnhem förutom att hon leder ett växande samfundsbygge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: