Missionens utvecklingsdag med många nya ansikten

Missionens utvecklingsdag i Pingstkyrkan Jakobstad den 14 april blev en dynamisk tillställning. De finlandssvenska pingstförsamlingarnas utlandsarbete belystes från olika sidor – både från församlingens, FSPM:s och utrikesministeriets (UM:s) synvinkel. Stefan Sigfrids, Patrik Hellström och Gabriel Grönroos talade om arbetets olika dimensioner. Frågor och synpunkter från publiken gav också nya infallsvinklar och idéer.

Sigfrids lade grunden med några viktiga insikter om vad mission är och betonade generationsskifte och ägarskap, delaktighet och relationer. Grönroos gav helhetsbilden av ekonomi, biståndsprojekt och framtida utmaningar och möjligheter. En genomgång av de svar församlingsledningarna gett på de på förhand ställda frågorna visade att församlingarna är engagerade på olika sätt och också att de är i olika fas i relation till missionsarbetet. Hellström avslutade med en intensiv presentation av den femfaldiga missionen.

Av den omedelbara feedbacken att döma upplevde många att dagen varit engagerande och stimulerande. Förhoppningen är att frågorna och samtalet ska fortsätta leva i församlingarnas ledningsgrupper under kommande månader och leda till nya initiativ inom missions- och biståndsarbetet. Flera nya unga människor deltog i årets version av missionens utvecklingsdag, vilket bådar gott inför framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.