Strategigruppen planerar

Några av medlemmarna i Strategigruppen för Finlandssvenska Pingst som samlats till planeringsmöte: Kenneth Grönroos, Fredrik Martin, Patrik Hellström, Stefan Sigfrids och Johan Forsbäck.

Det är nu ca en månad kvar till Ledarkonferensen och Strategigruppen för Finlandssvenska Pingst planerar aktivt upplägget och programmet. Det är ganska stora förändringar på gång i hela den nordiska pingströrelsen, och Strategigruppen fick vid sitt möte färska hälsningar från Oslo där representanter för pingströrelserna från Sverige, Norge och Danmark och Svenskfinland träffats i veckan för att planera Nordic Church Planting Networks Summit som ska hållas 14-15 september 2012 i Oslo.

Ledarkonferensen för Finlandssvenska Pingst 17-19 maj 2012 inbjuder alla ledare från de olika pingstförsamlingarna att aktivt vara med i processerna som ska leda till en tydligare och mer långsiktig samverkan som är ämnad att stimulera och driva förändringsprocesserna i församlingarna i önskad riktning. För faktum är ju att förändringar sker hela tiden vare sig vi vill det eller inte – t.ex. blir vi alla äldre. Hur hanterar vi då t.ex. generationsväxlingar som är oundvikliga och redan på gång? Med vem och vad identifierar sig församlingsledare och medlemmar sig med? Vad är pingst idag och vad vill vi att det ska bli i morgon? På vilket sätt ska vi ordna utbildning och handledning? Hur arrangerar vi gemensamma konferenser mm.?

Det är enormt spännande frågor som konferensen kommer att behandla. Det fina är att Svenskfinland inte på något sätt är unikt utan samma processer är på gång i de nordiska pingströrelserna. Där har man redan hunnit arbeta lite mer konkret med de nödvändiga förändringarna och därför blir erfarenheterna som Pelle Hörnmark och Karl-Inge Tangen delar med sig mycket värdefulla och matnyttiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.