Kyrka och internet

Nils Bryntesson talade på Pingst Pastorsakademi om kyrka/kyrkor och internet. Han menade att det ”stora samtalet” till stor del förs på internet idag. Han citerade Stefan Swärd som menar att internet påminner om de samtal som beskrivs i bibeln – som då ofta försiggick i synagogorna eller på torgen. Ett öppet samtal som inte väjde för de svåra frågorna.

Hur kommunicerar då kyrkan på internet? Nils Bryntesson menar att det inte handlar OM kyrkan ska använda t.ex. sociala medier – frågan är hur bra kyrkan är på att använda dem. Nils Bryntesson kan du läsa på amen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: