Vad händer efter pastorsakademin?

25 pastorer och ledare från finlandssvenska pingstförsamlingar deltar 5-8 mars 2012 i Pingst Pastorsakamis 4:e och sista studievecka i Västerås, Sverige. Under tre intensiva dagar kommer man att studera ledarskap, teologi och personlig utveckling.

Det är också dagar då man kan fördjupa och utveckla samarbetet mellan ledarna – vilket torde komma att betyda större samverkan även mellan de olika finlandssvenska församlingarna – åtminstone på sikt.

När Pastorsakademin nu tar slut är frågan vad som nu händer – kommer de finlandssvenska församlingsledarna att ansluta sig till nätverket ”pingst Pastor”? Kommer det att bildas en mer strukturerad form av samarbete i Svenskfinland? Kommer samarbetet med Sverige att öka? Hur blir det med samarbetet med den finska pingströrelsen? Kan den finlandssvenska pingströrelsen smidigt röra sig mellan den svenska och den finska pingströrelsen och samtidigt utveckla och förstärka sin egen identitet och målmedvetna utveckling?

Finlandssvensk pingströrelse är inne i en intressant utvecklingsfas. Stay tuned 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: