Bible Project på svenska

Bible Project producerar animerade presentationer av Bibelns böcker, berättelser, teman och nyckelord. Det började på engelska men delar av materialet finns nu översatt till 55 olika språk, däribland både svenska och finska. Deras uttalade målsättning är att ”hjälpa människor att upptäcka Bibeln som en sammanhängande berättelse som leder fram till Jesus”. Det bakomliggande motivet är att man tror att berättelsen om Jesus har kraften att förvandla människors liv och därigenom hela samhällen.

Det finns massor av videor på engelska men också allt fler på svenska. Kolla på https://bibleproject.com/Swedish/ Det pågår ett ständigt översättningsarbete för att göra mer av materialet tillgängligt för svenska tittare. Videornas animation och berättar-röst gör innehållet lättillgängligt även för yngre tittare. Det är ett lätt sätt för nya bibelläsare att bekanta sig inte bara med texterna i sig utan även sammanhanget, tiden och platsen där de skrevs. Passar bra för eget studium, men också för familjer, ungdomsgrupper, smågrupper mm.

Bibelns budskap har inbjudit miljoner, ja miljarder människor genom historien in i Guds närhet. Verkligheten texterna berättar om, särskilt berättelsen om Jesus, fortsätter att förvandla människors liv i grunden. Alla sätt att få ut det budskapet på ett begripligt och lättillgängligt sätt är värda att uppmuntra och ta till sig. Fascinerande tanke att 55 olika språkgrupper på det här sättet kan få se och höra budskapet – även om det inte finns en församling i närheten. Men rimligen leder Bibelns budskap även i den här formen sedan till att fler människor kommer till tro och fler församlingar bildas.

Om du har invandrare eller andra i din närhet med olika språk kan du kolla upp ifall inte också deras språk finns bland de 55 som tillsvidare finns. Efterhand torde språken bli ännu fler.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.