Pingstkyrkan i Finland berättar

Pingstkyrkan i Finland höll sitt årsmöte fredagen den 26 maj 2023 i Helsingfors och publicerade då sin årsberättelse för år 2022. Årsberättelsen var extra omfattande och för första gången också på svenska. Under 2022 kom den tidigare fristående verksamheten Hyvä Sanoma ry in som en del av Pingstkyrkan. Det innebär att Pingstkyrkan som organisation nu inte bara är en administrativ samordningsverksamhet, utan Pingstkyrkan är nu också är direkt involverad i evangeliserande samverkan i hela landet.

Under år 2022 anslöt sig tre nya församlingar till samfundet. Två av dem är svenskspråkiga. Vid slutet av 2022 hade Helluntaikirkko/Pingstkyrkan 87 medlemsförsamlingar. Det totala medlemsantalet i dessa församlingar är ungefär 29000 personer, varav knappt 13000 är personliga medlemmar i samfundet, de övriga är medlemmar endast i lokalförsamlingen. Pingstkyrkans målsättning är naturligtvis att betjäna hela pingströrelsen som består av totalt ca 45000 medlemmar.

I årsberättelsens sammanfattning konstaterade man att år 2022 var för Helluntaikirkko/Pingstkyrkan ett år av stora förändringar. Hyvä Sanoma ry:s förening med Pingstkyrkan var den förändring som påverkat verksamheten mest under hela dess nittonåriga historia. Samtidigt visade det riktning för det kommande: Att förena krafterna och att koordinera verksamheten ger allt bättre möjligheter att förverkliga Pingstkyrkans uppgift som en institution som betjänar församlingarna

Samfundet Suomen Helluntaikirkko / Pingstkyrkan i Finland är pingstförsamlingarnas gemensamma institution som vilar på samma grund som församlingarna: Att följa Jesus, att möta människor och ge uttryck för den helige Andes kraft är faktorer som styr Pingstkyrkans verksamhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.