Pingst Pastor International 2023

Den årliga samlingen i Stockholm för pingstpastorer börjar idag och pågår tom. torsdag 12.1. Ca 850 pastorer, missionärer och andra ledare samlas. I konferensen deltar ett stort antal inbjudna internationella gäster, ca 200 från 40 länder. Den svenska pingströrelsen arbetar i ca 100 länder och många av samarbetskyrkornas ledare är inbjudna denna vecka till gemenskap, samtal och framtidsplaner tillsammans med de svenska pastorerna. En grupp pastorer från den finlandssvenska pingströrelsen deltar också. Saalem, Helsingfors, deltar med en delegation på tio personer. Likaså är både FSPM och Fida representerade. Sedan många år har det funnits goda och nära kontakter mellan pastorer i Sverige och dito i Finland och Pastorskonferensen är en av mötesplatserna.

Daniel Alm, föreståndare för Pingst, inledde tisdagens första samling och uttryckte sin glädje över att det breda kontaktnätet, som församlingarna har internationellt, nu får en särskild uppmärksamhet i årets konferens. Fokuset är på det gemensamma uppdraget och på samarbetet. Det handlar om att nå de minst nådda och de mest utsatta. Hur förverkligar vi enhet i mångfalden? Hur förbereder vi kyrkorna att nå de förlorade?

Flera av de internationella gästerna kommer att tala i sessionerna, t.ex Denis Mukwege, den kände läkaren och Nobelpristagaren från Kongo. Tanken är också att underteckna ett ”memorandum of understanding” mellan svenska pingst och de internationella kyrkorna. Fokus är på ”A decade of Revival”, som många inom den internationella pingströrelsen har som devis och inriktning för åren fram till 2033.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.