Ordinary people – film av Axel Nordman

Många traditionella kyrkor förlorar medlemmar – finns det något som kan ändra på den trenden? Axel Nordman (Helsingfors) har på uppdrag av IBRA Mission gjort en film om DMM (Disciple Making Movement) som hjälper vanliga människor (Ordinary People) att bli lärjungar som gör lärjungar. Missionär Jan-Erik Nyman och hans medarbetare i Tanzania har tillämpat principerna lokalt längs swahilikusten i östra Afrika. I filmen intervjuas en rad personer som beskriver den stora genomslagskraft som evangeliet har när det delas med några intresserade vänner. Även internationellt har det här fått grogrund. I Europa och kanske särskilt i Norden behövs en förändring i grunden för att kunna vända sekulariseringstrenden. Kan DMM vara ett fungerande svar på den hittills svårlösta frågan? Se filmen och prata om det med någon.

Filmen hade premiär på Youtube den 23 oktober och språken som talas är engelska och swahili. Du kan få svensk (eller engelsk) textning genom att slå på Youtubes textningsfunktion (finns bakom det lilla kugghjulet). Det är en välgjord och engagerande film med ett mycket angeläget budskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: