Internationellt i Vålax

Den lilla pingstförsamlingen i Vålax upplever en internationell utveckling med flera olika nationaliteter som möts i Strandkyrkan. Under en tid har en grupp karener haft bönehuset i Vålax som sin mötesplats. Dessutom samlas ryskspråkiga och finskspråkiga och svenskspråkiga i samma hus.

Församlingen beskriver sig så här på sin nya, fyrspråkiga webbsida: 
Liten, levande, internationell. Vi är Vålax Bönehusförsamling – Voolahti Prayer Room Congregation, men också Galileiska kyrkan. Pingstförsamlingen i Vålax är en 90 årig international församling i Borgå skärgård. Vålax – Voolahti var en smugglarby under förbudstiden. Byn, där det bodde många sjömän som var vana vid stora vågor, fick uppleva en ny våg, nämligen väckelsens våg. Ett starkt andligt uppvaknande födde på 30-talet en församling som fortfarande är livskraftig. Församlingen i det över 90 åriga bönehuset har fortsatt att predika ett levande Guds Ord har bibelstudier och bönegemenskap. Krister Lindberg är församlingens ordförande och magister i teologi Ismo Valkoniemi är församlingens pastor.

Nu lever man i en våg av internationella inflöden med olika invandrargrupper och får se helt nya ansikten och lära känna helt nya människoöden. Se mer på deras webbsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.