Stefan Sigfrids till Saalem, Helsingfors

Tidningen Ristin Voitto skriver den 5 juni om att Salemförsamlingens ledningsgrupp kommer att föreslå för församlingen att Stefan Sigfrids väljs till församlingens föreståndare efter Mika Yrjölä. Stefan kommer att presenteras för församlingen den 12 juni då han predikar i gudstjänsten. Den 19 juni hålls det officiella församlingsmötet då församlingen ska ta det formella beslutet att välja Stefan till tjänsten. Det är väl högst sannolikt att församlingsmötet väljer i enlighet med förslaget från den eniga ledningsgruppen.

Stefan Sigfrids har de senaste åren, tillsammans med frun Marina, bott i Stockholm och varit anställd av Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Innan dess arbetade han som föreståndare för Sionförsamlingen i Vasa i nästan 20 år. Han fungerade då även i flera år som ordförande för den finlandssvenska pingstförsamlingarnas nätverk FSP. Paret Sigfrids är också inbjudna att medverka i FSP:s Sommarkonferens i Vörå den 1-3 juli 2022.

I motiveringarna till valet skriver Saalems ledningsgrupp att till Stefans styrkor hör bl.a. att han har en tydlig ”herdegåva” och en god social förmåga, att han är som person lätt-tillgänglig, samtalande och att han också besitter en lång erfarenhet av församlingsarbete. Hans vision av ledarskap innebär ett bemyndigande av både anställd personal och frivilliga, samt en klar uppfattning om smågruppsarbetets betydelse och möjligheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.