FSP Ledardagar inställda

Föreståndarrådet för den Finlandsvenska pingströrelsen har den 13.3  rådgjort kring coronavirusets utbredande och beslöt att ställa in årets ledardagar i Sibbo. Flera andra besök i de lokala pingstförsamlingarna kommer att ställas in de närmaste månaderna på grund av smittorisken. 

Varje enskild person liksom församling bör aktivt följa med rapporteringen, direktiven och de anvisningar som myndigheterna ger. Situationen förändras hela tiden och nya direktiv kan komma efterhand. Se mer på https://thl.fi

Riskbedömning: 
Varje församling bör göra en riskbedömning gällande de gudstjänster och andra evenemang man arrangerar. De flesta församlingar samlar färre än 500 mötesdeltagare per gudstjänst men olika försiktighetsåtgärder är ändå nödvändiga. Kan vara motiverat att inhibera samlingar i kyrkan de närmaste veckorna. Flera församlingar håller gudstjänst via streaming över nätet. 

Allmänna anvisningar (för enskilda och församlingar):

  1. Om du har symtom, stanna hemma! Hör du till en mer utsatt grupp som äldre och sjukvårdspersonal är det också orsak att undvika människosamlingar som inte är helt nödvändiga.
  2. Handhygienen är särskilt viktig. Tvätta händerna noga med tvål och vatten innan du beger dig till gudstjänsten. Även då man anländer till kyrkan är det skäl att tvätta händerna på nytt eller att använda de handdesinficeringsmedel som möjligen finns till hands. 
  3. Om du måste hosta eller nysa – gör det i armbågsvecket.
  4. Undvik närkontakt som t.ex. att skaka hand så länge epidemin pågår. Även i förbönssituationer undviks närkontakt. 
  5. Undvik nattvardsfirande. Iaktta extra stor hygienisk försiktighet ifall du ändå vill delta i eller om ni vill genomföra ett nattvardsfirande. 
  6. Hantera pengar med beaktande av smittorisk i samband med insamlande av kollekt. En gåva till församlingen kan alltid betalas via nätbanken. 
  7. Ta gärna kontakt per telefon – särskilt äldre personer kan behöva höra av dig, även om hembesök inte är att rekommendera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.