PNF:s hälsning till pingstförsamlingarna i Norden

I ett uttalande från det nyligen bildade nätverket Pentecostal Nordic Fellowship (PNF) hälsar ledarna för de nordiska pingströrelserna till sina församlingar angående de nya utmaningarna som Covid-19 kommer med.

Uttalandet från den 13.3.2020 är undertecknat av Daniel Alm, föreståndare för svenska Pingst, Øystein Gjerme, Norge, Aron Hinriksson, Island, Dan Sørensen Jacobi, Danmark och Mika Yrjölä, ledare för Suomen Helluntaikirkko – Pingstkyrkan i Finland. Här en svensk översättning.

PNF vill sända ett gemensamt budskap till våra församlingsrörelser:

I en tid av global oro och uppståndelse pga Corona-viruset uppmuntrar vi alla kristna och alla församlingar att fortsätta följa Jesus även i dessa förändrade förhållanden.

Den här tiden kan innebära ett paradigmskifte för församlingens engagemang för människor med behov och ångest. Låt oss vara hoppets budbärare som Hans representanter för Guds rike.

Det här kan vara en tid att förnya och stärka vår smågruppsverksamhet och också våra digitala tjänster. Det här är en tid att leva och vara ”live”.

Vi uppmuntrar alla församlingsledare att följa instruktionerna från myndigheterna och att iaktta försiktighet i alla beslutsprocesser.

Låt oss förena oss i bön för de nordiska länderna. Gud är trofast!

Daniel Alm, Sverige
Øystein Gjerme, Norge
Aron Henriksson, Island
Dan Sørensen Jacobi, Danmark
Mika Yrjölä, Finland

Här originaltexten:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.