Vision för Fila Church Helsinki 2020

En församling för hela staden – för en tid som denna 
När Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors detta år firar 100 år detta år så är det som en ”reinvented, rebranded church”. Man uppskattar och är tacksam för allt som hänt och gjorts under de tidigare åren, men nu är siktet på nästa generation och kommande år. Fila har nu producerat en intressant, välgjord och inspirerande video där de ledande pastorerna Johan och Lotta Forsbäck berättar om vad man tänker att kyrkan är till för och vad man planerar för det här året. Välformulerat, genomtänkt och trovärdigt. På finska och engelska.


Under 2019 upplevde Fila ett inflöde av nya människor i församlingsgemenskapen som gör att man nu behöver renovera och delvis bygga om lokalen, men också planera för två gudstjänster på söndagen för att rymma alla som vill vara med. Man passar på att ”rebranda” sig med ny design i kyrkan och på alla media, med bl.a. ny logo.

filhel_log_250.2På videon hör du också några av de aktiva beskriva varför de är med i Fila och vad de brinner för. Det märks att den vision som presenteras också planterats i medarbetarna, att den systematiska satsningen på medarbetarutbildning har burit frukt.

Det är en fräsch video om församlingsvision och församlingsbygge i Fila Church Helsinki. Församlingen som lever mitt i den multikulturella och mångspråkiga verklighet som Helsingfors/Helsinki idag är. Som tagit språnget från att ha varit enbart svenskspråkig till att nu omforma sig till en flerspråkig församling med stadens huvudspråk som församlingens första språk. Man har verkligen ”reinvented” sin församling ”för en tid som denna” – utan att förlora sitt fokus på församlingens tidlösa uppdrag.

Du kan kolla mer på Filas facebook-sida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.