Fila Helsinki och Salem Nykarleby 100 år

fil_hel_650År 2020 innebär jubileumsår för de två äldsta pingstförsamlingarna i FSP-nätverket. Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors och Salemförsamlingen i Nykarleby grundades båda år 1920 och därför är det här året på olika sätt präglat av att man uppmärksammar 100 år av liv och verksamhet. Flera andra församlingar grundades också på 20-talet så det kommer att bli fler jubileer under det här decenniet.

Fila Helsinki tänker fira grundligt – man planerar festgudstjänster på både svenska och finska den 24.5, man producerar historikvideo, man har hyrt Musikhuset i Helsingfors i september för seminarier och konsert. Så det kommer att synas och höras i Helsingfors att det finns en församling som heter Fila Helsinki och har ett ärende till hela stan.

sal_nykby_400Salem Nykarleby är alltså lika gammal och planerar att fira sitt hundraårsjubileum den 24.5 – det råkar vara samma dag som Fila Helsinki firar, men det är också exakt det datum då församlingen grundades år 1920. Församlingen samlar minnen från de hundra åren i en historiebok, vilket är ett välkommet tillskott i dokumentationen av församlingarnas liv och verksamhet i Finland.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: