Vill du åka till Tanzania?

misres20_1000

I tidningen Livet får du ett erbjudande om en unik resa till Tanzania (13 dagar) i augusti 2020 som passar också för dig som aldrig varit där. Om du läst om pingstmissionens arbete i Tanzania (eller inte) så är det här en möjlighet till att hamna mitt uppe i det dynamiska församlingsarbetet. Du får också träffa missionärerna från Svenskfinland i Biharamulo och Arusha. Du får dessutom uppleva den vilda naturen på nära håll i Serengeti!
Edward Holmberg är din guide både före och under resan.
Det här är en resa som är speciellt intressant för alla som varit med i en pingstförsamling i Finland och på olika sätt hört och läst om arbetet inom missionen. Men man kan bra hoppa på resan utan förhandskunskaper – resan ger alla en rejäl dos av både Tanzania och missionen!
Så här skriver Edward om resplanen och arrangemangen:

KOM MED PÅ EN OFÖRGLÖMLIG MISSIONSRESA till TANZANIA 20.8-1.9.2020

ed_afr13Vi går i missionärernas fotspår och smittas av pionjärandan, deltar och medverkar i livfulla församlingsmiljöer, ser missionsarbetet idag, möter det gamla och moderna Afrikas folkliv, besöker masajerna uppe i bergen och folket på landsbygden. Vi njuter av det oförstörda, vilda och fantastiska djurlivet på savannen.

En resa i FSPM:s regi!

Resans färdplan:
20-21.8: Avfärd från Helsingfors/Stockholm till Tabora i Tanzania.
22-23.8: Deltagande och medverkan i seminarier och utomhusmöten i Tabora och Kigwa. Mötena är som en stor folkfest med mycket sång och musik. Möjlighet för deltagare att medverka med vittnesböd, förbön, sång, etc. Pastorerna Fredrik Martin och Edward Holmberg undervisar och predikar.
24.8: Avfärd på morgonen med bilar till Nyamahanga (där missionär Maria Holmberg bor). Resan tar hela dagen.
25-26.8: Nyamahanga, Biharamulo. Dagar med Maria Holmberg. Utfärder. Närkontakt med den genuina landsbygden och folket i Tanzania. Vi ser platsen där de första missionärerna från Finland startade arbetet. Här fanns barnhemmet i många år med många understödjare från Finland. Idag finns lärarskola, trädplanteringsprojekt, kaffeplantage och en stor församling på platsen.
27.8: Avfärd till Mwanza stad. Övernattning på hotell vid Victoriasjön.
28.8 Efter frukost kör vi in i Serengeti Nationalpark, en av världens mest kända parker som har ett myller av djurliv. Heldag i parken. Här lever hundratusentals gnuer, zebror, elefanter, flodhästar, bufflar, krokodiler, lejon, leoparder … i en park utan stängsel. Som att se filmen Lejonkungen, men på riktigt! Övernattning i lyxig tältcamp ute på savannen i hjärtat av Serengeti.
29.8: Frukost och tidig game drive i parken. Vi ser soluppgången över den ändlösa savannen. På eftermiddagen kör vi mot Arusha och anländer på kvällen till Mediecentret i Ngaramtoni. Middag och övernattning i centrets gästhus.
30.8: Vi träffar Hanna och Jan-Erik Nyman, mångåriga mediemissionärer utsända från Finland. Heldag med besök hos masajerna i bergen uppe i Monduli Juu. Vi besöker en masajkyrka och en masajboplats, äter grillat getkött, masajdans, vackra vyer. Middag och övernattning på gästhuset.
31.8: Heldag på mediecentret (Habari Maalum), och Kibreli, arbetet för synskadade med Jan-Erik som guide. Båda dessa verksamheter har startats upp av missionärer från Svenskfinland (Fred Nyman och Daisy Grönqvist)
Tisdag 1 september: Hemfärd
ANMÄL DIG SENAST 20 februari för att få ett så förmånligt pris som möjligt.
Kontakt: Edward Holmberg, 0400 806646, edward@livet.fi
Kontakta Edward om du vill veta mera och få utförligt program.

Preliminärt pris: 2200 euro (Exakt pris meddelas efter intresseanmälan). I priset finns inräknat helpension under hela resan, logi, program, transporter och inträden till parker, flyg Finland/Sverige-Tanzania (ca 600 euro), inrikesflyg i Tanzania (ca 250 euro). (Resan går att, för den som vill, förlänga med t.ex. soldagar på Zanzibar).

Kostnader att räkna med utöver detta: Visumavgift (50 USD), ev. vaccinationer samt dricks.

Så här går det till:
Du bokar själv dina flygbiljetter tur/r Finland-Tanzania och inrikesflyg i Tanzania enligt exakta bokningsuppgifter av arrangören.
Edward Holmberg, reseledare och själv uppvuxen i Tanzania, möter vid ankomst till Tabora flygplats 21.8 och är sedan med under hela resan i Tanzania. Reservation för att programmet under resan kan avvika något från det stipulerade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.