FSP Region Syd träffades i Ekenäs

fsp_syd091119_650
Inom församlingsnätverket FSP har det redan under en tid ordnats regionsamlingar för församlingsledare i Österbotten. Pastorn i Betesda Church i Raseborg, Fredrik Martin (längst till höger), inbjöd till en regionträff för församlingarna i södra Finland den 9 november. För några decennier ordnades det rutinmässigt regionsamlingar för samma målgrupp, men det har nu varit en längre paus. Men när Fredrik Martin bjöd in ville alla vara med – nästan. Några fick förhinder, men det var ändå hyfsat bra representation från de (ursprungligen) svenskspråkiga pingstförsamlingarna i södra Finland.

Eftersom det var länge sedan man träffats på det här sättet gick mesta tiden till att uppdatera varandra om läget i församlingarna. Vissa församlingar har utmaningar pga sin litenhet, medan andras utmaningar ligger mera på att det börjar bli för trångt. God stämning och god mat fick fart på munlädret och man konstaterade snabbt att det behövs mer tid än det som nu reserverats för träffen. Alla ville gärna att det skulle ordnas en liknande träff en gång per termin.

Därför planerades det genast för en ny samling under vårterminen. Då vill man förutom lägesuppdateringen också diskutera gemensamma frågor, gärna lite teologisk reflektion och några praktiska exempel på lösningar.

Nästa samling för FSP Region Syd planeras till lördagen den 25 april 2020 kl. 10-15 i Betel, Karis. Dessförinnan träffas de flesta på FSP Ledardagar i Betania, Sibbo, fre-lör 20-21 mars 2020.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: