Pingstpastorer på bön, fasta och bibelfördjupning

fsp_past19_hangbon_650

Vad sysslar pingstpastorer med när de möts till årliga pastorsdagar? I år handlade det om bön och fasta – en beprövad metod för att få starkare fokus på de inre processerna. Det var för några decennier ganska vanligt med fasta i samband med regionala bönedagar, men har inte förekommit särskilt ofta på senare tid. FSP:s ledare Patrik Hellström initierade årets fokus på bön, fasta och bibelfördjupning. Patriks medarbetare i Elimförsamlingen i Jakobstad, Lillemor Björkman, ger här en rapport från pastorsdagarna:

fsp_past19_sjoma_650

Tre dagar på Sjömansro
Årets Pastorsdagar för pastorer och anställda inom Finlandssvenska Pingst hölls på Sjömansro i Lappvik 1-3.10. Pastorsdagarnas lokalisering till det vackert belägna lägerområdet invid Finska vikens strand speglar temat för årets pastorsdagar; bön, fasta och bibelfördjupning. En grupp på 15- 20 personer deltog helt eller delvis i dagarna. Pastorsdagarna präglades av bön och fördjupning av Guds Ord både enskilt och tillsammans.

fsp_past19_sjomastra_650

Gemensam bön & fasta
Den gemensamma bönen fokuserade på fyra områden: Vårt land och folk, våra församlingars tillväxt och andliga genombrott, bön att Gud sänder skördearbetare och bön för ett genombrott bland barn, unga och familjer. De gemensamma bönetillfällena var innerliga och fokuserade på Guds möjligheter och löften till oss som Guds folk och församling. På onsdagen tog sej även tio personer av de samlade längs Tulluddens naturstig ut till Hangös och Finlands sydligaste spets för att be om nåd, välsignelse och frälsning för vårt land.

fsp_past19_hang_650

Bibelfördjupning kring andliga discipliner
Bibelstudierna hölls av Patrik Hellström och var en fördjupning i de andliga disciplinerna som det andliga livets väg till inre förvandling, helande och välsignelser- ett handlingssätt Gud lär oss att ”så i Anden för att kunna skörda i Anden”. Paulus ord i Romarbrevet 6: 17-22 visar att de andliga övningarna är nådemedel genom vilka vi från att ha varit syndens och begärens slavar skall kunna bli slavar i rättfärdighetens tjänst till helgelse, andlig frihet och tillväxt. Några av de andliga principerna som togs upp var avhållsamhetsprinciperna fasta, avskildhet, tystnad, kyskhet, diskretion, ödmjukhet och förnöjsamhet. Guds nåd fostrar oss så att vi kan vara i Guds tjänst, överlåtna och tillgängliga för Gud. Ett utmanande ämne för självrannsakan som gav intressanta diskussioner.

fsp_past19_hangbon_650

Tre bönefokus
Årets pastorsdagar var en gemensam avstamp för att lägga ut på djupet, både i det enskilda andliga livet och i det gemensamma sammanhanget. Viljan att be och verka för mänskors frälsning, församlingarnas tillväxtmöjligheter och för att de yngre generationerna hittar sin plats i sunda församlingsmiljöer var påtaglig, liksom viljan till att samarbeta för att vinna ny mark och nya framtida segrar för Guds rike i vårt land och i våra församlingar.

Tacksam för välsignade dagar!

Text och bilder: Lillemor Björkman

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: