PPK20: Det expansiva, unga och kreativa

ppk20_650

De svenska pingstpastorernas årliga nätverks&fortbildningssamling, Pingst Pastor Konferens, går av stapeln 7-9 januari 2020 i Stockholm. Daniel Alm, ledare för Pingst i Sverige, bjuder in till dagarna vars tema är ”Det expansiva, unga och kreativa”. Temat kopplar till den stora expansion som den globala pingströrelsen är mitt uppe i och som kännetecknas av fokus på nästa generation och stor kreativitet. Därför är konferensens internationella gästtalare personer med just den profilen. Dominic Yeo kommer från Singapore och är ledare för Assemblies of God i Singapore. Han är också visionär för ”A Decade of Revival”. Laura Bronson är pastor inom Pentecostal Assemblies of Canada och hon leder också ungdomsorganisationen ”Keep it real”. Linwood Berry är pastor och församlingsplanterare i Madrid och regional ledare för International Pentecostal Holiness Church. Och även Mika Yrjölä från Saalem i Helsingfors och Pingstkyrkan i Finland är med på ett hörn…

Det ordnas också många seminarier med aktuella teman för just den svenska situationen. Så den totala talarlistan blir lång. Man kan förstås inte vara på alla seminarier eftersom de går delvis parallellt så deltagarna får lov att välja några av dem som är mest intressanta och angelägna för dem.

ppk19_sem_650

UTBLICK OCH UTMANINGAR – SEMINARIER
1. NO SLAVES
2. GLOKAL PENTEKOSTALISM I SVERIGE
3. LOKAL FÖRSAMLING MED GLOBALT ENGAGEMANG
4. REACHING EUROPE FOR CHRIST THROUGH THE ARTS
5. HÅLLBARHET FÖR SKAPELSEN
6. NYA KYRKOR DÄR DET FINNS STORA SOCIALA BEHOV?
7. ISRAEL, PALESTINA OCH PINGSTRÖRELSEN

INBLICK OCH INSIKT – SEMINARIER
1. VIGSELBEHÖRIGHET OCH TYSTNADSPLIKT
2. ÄR JESUS EN GARANTI FÖR PSYKISK HÄLSA?
3. HUR LEDER VI MÄNNISKOR TILL ANDLIGA ERFARENHETER I VÅRA MÖTEN?
4. TO LEAD GEN Z TO JESUS
5. DET UTHÅLLIGA LEDARSKAPETS UTMANINGAR OCH BELÖNING
6. EN SJUKHUSPASTORS RÅD TILL EN FÖRSAMLINGSPASTOR
7. EN TILLBEDJANDE KULTUR
8. BLI EN BRA SKRIBENT

ppk18_trio_300Från FSP (de finlandssvenska pingstförsamlingarna) brukar 10-15 pastorer delta i PPK varje år. Patrik Hellström, ledare för FSP, kommer att samla FSP:are till gruppsamtal även under PPK20. Och vanligen går hela gänget till Jensen’s Bøf, eller något annat trevligt matställe för att äta och umgås.

På bilden från vänster: Daniel Alm (Pingst ffs), Patrik Hellström (Elim, Jakobstad) och Edward Holmberg (Filadelfia, Närpes). Från en tidigare Pingst Pastor Konferens.

Daniel Alm skriver inför PPK20:
Jag vill att Pingst Pastor ska vara fritt från konkurrenstänkande och missunnsamhet. Min bön är att våra dagar i januari ska vara fyllda av kärlek, hopp och tro. Ett av våra värdeord för nätverket är att vara överlåten till gemenskapen med pastorerna i Pingst. Våra dagar i januari uttrycker detta genom vår närvaro och vårt engagemang. Så välkommen till Pingst Pastor, välkommen in i värmen för att möta Gud tillsammans med dina bröder och systrar. Må elden brinna, vindarna blåsa och vattnet bryta fram.”

För de FSP pastorer som är intresserade (och är medlemmar i Pingst Pastor-nätverket) att delta så gäller det att anmäla sig på Pingst Pastor hemsidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.