Mycket folk på Sommarkonferens 2019

IMG_7212Redan från det första mötet på torsdag kväll då Optima-salen var fullsatt har det varit mycket folk på Sommarkonferens 2019. Massor med barn, tweenies, ungdomar och vuxna i alla korridorer. På fredag kväll var det dags att öppna skjutväggarna och rada ut fler stolar. Någon beräknade antalet till 600. På lördag kväll kanske ett par hundra till. Glada människor och bra stämning och tydlig undervisning under dagarna om temat: ”Ge det vidare”.

Lilian Lytz, pastor i Sionförsamlingen, talade på fredag förmiddag på ett berörande sätt om nödvändigheten av och skaparglädjen i att bygga nytt eller renovera ett gammalt hus. Och drog förstås paralleller med församlingsbygget och generationsväxlingarna. Alla generationer behöver hitta sin skaparglädje. Samtidigt är det naturligt att det kan vara smärtsamt för en äldre generation att se hur inredningen och utrustningen i det ”gamla köket” rivs ut och slängs bort. Men det är en välsignad smärta eftersom funktionen med huset är att vara fyllt med barn och motsvara dagens behov och krav. Vi vill ju inte att huset ska vara ett obebott museum över tidigare lösningar. Väldigt begriplig undervisning. Vi i kyrkan har ofta en tendens att ”förandliga” och övervärdera inredning, utrustning och metoder – men precis som i vanliga hus finns det mycket i församlingsmiljön som behöver förändras och bytas ut – och det är alldeles okej.

IMG_7221På konferensen i år serverades den obligatoriska konferenskorven efter kvällsmötet. Nytt för denna gång var att country-western-bandet June bjöd på musik till korven. Inte dumt alls.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.