Intressant på FSP ledardagar 2019

fsp_led19.2_650Informationen om programmet på FSP Ledardagar 8-9 mars avslöjar en rad intressanta tema som kommer att presenteras och behandlas. Årets Ledardagar tar upp ämnen som är relevanta för alla som är engagerade i församlingsverksamhet som ledare eller medarbetare. Därför har inbjudan gått ut till alla församlingar med uppmaningen att delta med så många som möjligt representerade. ”Kom med ditt team!” är tanken.

Ledardagarna riktar sig till alla som står i en ledaruppgift i församlingen; pastor, äldste, styrelsemedlem, barn- eller ungdomsledare, smågruppsledare, lovsångsledare, teamledare eller vilken annan ledare/ansvarsbärare som helst i församlingen. Förhoppningen är att församlingarna och ledarna ska prioritera den här samlingen – den enda på hela året där alla i ledarteamet kan delta i samma gemensamma fortbildning inom nätverket FSP. Vanligen brukar 80-100 personer delta i FSP Ledardagar.

Här sessionernas tema:
Session 1: ”Kallad till tjänst” med Camilla Klockars
Session 2: ”Troendedop och medlemskap” med Joel Stenroos och Fredrik Martin.
Session 3: ”Vår gemensamma framtid?” med Esko Matikainen från samfundet Pingstkyrkan i Finland.
Session 4: ”Utmaningar i ett föränderligt samhälle – vad kan vi som församlingar göra?” med underrubrikerna: ”Sexuella övergrepp och trakasserier” med Sara Mikander, samt ”Psykisk ohälsa bland barn och unga” med Björn Öst.
Session 5: ”Hur utvecklar vi en god och sund volontärkultur?” med Lilian Lytz
Session 6: ”Hur utvecklar vi en miljö där nya ledare formas?” med Anders Olin.

Det blir panelsamtal under sessionerna med flera röster och tillfälle till frågor och samtal. Tid för andakt och gemenskap finns också inbakat i programmet.

Jag tycker arrangörerna har lyckats bra med valet av tema – nyttigt för alla som vill se församlingen utvecklas och växa. Här finns tema som förstärker den gemensamma förståelsen av teologin och dess praktiska tillämpning. Här finns tema som ger tankeverktyg och beredskap för de utmaningar som möter varje ledare och ansvarsbärare. Här finns också en tydlig framtidsfokusering som gör deltagandet i ledardagarna till ett strategiskt val som kan vara avgörande för den lokala församlingens fortsatta livskraft.

Info och anmälan på Sionförsamlingens webbsida

Hälsningar från arrangörerna:

”Vi är förväntansfulla på vad Gud vill säga till oss under dessa dagar. Vi hoppas att få möta just dig och dina församlingsmedarbetare i Sion den 8-9.3! 

Kom ihåg att anmäla er senast den 3 mars. Anmäl också eventuella dieter.

Må Gud rikligen välsigna dig och din församling,”

Anders Olin, Lilian Lytz & Patrik Hellström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.