Kraft till förändring i Österbotten – i mars

kraftifor_obott18_650Många österbottniska församlingar – både svenska och finska – deltar i mars 2018 i en mediekampanj som kallas ”Kraft till förändring” och som är ett samarrangemang mellan medieorganisationen IRR-TV och de lokala församlingarna. Liknande mediekampanjer (102 stycken hittills) har genomförts i många storstäder runt om i världen och även i Finland. Nu har turen kommit till de 400.000 människor som bor i Österbotten, berättade Hannu Haukka i Betania i Sibbo den 21 januari.

Man kommer att dela ut en kampanjbok till alla hushåll och på många sätt genom radio och TV, utomhusreklam, tidningar och andra media uppmärksamma budskapet om att det finns ”Kraft till förändring”. I boken finns en serie berättelser av och om människor som upplevt Guds kraft till förändring i sitt liv. Ett intressant namn är Minna-Maaria Sipilä, statsministerns fru, som hösten 2017 deltog i REf500 föreläsningsserien i Sibbo och då berättade om vad Bibeln och tron betytt särskilt under svåra dagar. De medverkande församlingarna är sedan fria att använda materialet och kampanjbudskapet för att ordna egna eller gemensamma samlingar och aktiviteter för att haka på uppmärksamheten som kampanjen får och nå ut till fler människor i sin kommun.

kraftifor_obott18_utb_30054 finska församlingar och 17 svenskspråkiga församlingar samarbetar med IRR-TV och står tillsammans bakom den här kampanjen. Bland de svenska församlingarna hittas (per den 23 januari) följande pingstförsamlingar i listan: Elimförsamlingen i Jakobstad, Salemförsamlingen i Nykarleby, Sionförsamlingen i Vasa, Filadelfiaförsamlingen i Korsnäs samt Pörtom-Petalax pingstförsamling. Fler kan tänkas haka på ännu.

Mera info om arrangemanget hittar du på arrangörssidan koemuutos.fi

Utbildning för församlingarnas personal och frivilliga medarbetare ordnas i Vasa 10.2 och i Larsmo 17.2. I Larsmo fungerar Kenneth Grönroos som utbildare. Det behövs också många volontärer i arbetet – vad det handlar om kan du läsa här.

En del av berättelserna och en möjlighet att beställa boken kommer att hittas på mahdollisuus.fi (per den 27.1 var där ännu hänvisningar till föregående kampanj)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.