Ida Karlsson, ungdomspastor i Gränna

ppk18_idak_650
Bland alla 540 deltagare på Pingst Pastor Konferensen i Stockholm 9-11 januari 2018 hittades också Ida Karlsson, nybliven ungdomspastor i Gränna Pingst. Hon har bott i Gränna sedan augusti och från årets början är hon nu anställd på halvtid som ungdomspastor i den lilla, men kreativa pingstförsamlingen i Gränna vid Vätterns östra strand. Nu var hon också på Pingst Pastor Konferensen genast i början av året och knöt kontakter till kolleger i andra församlingar.

grapin_idak_300Gränna Pingst har publicerat en video på sin hemsida som är ett reportage från året och kallas ”Årsberättelse” – en mycket trevlig och välgjord video där Ida Karlsson också är med på ett hörn.

För en del i Vasa och Karis är Ida Karlsson också bekant. Hon var med i ungdomsverksamheten i Sion i Vasa och under flera år aktiv ungdomsledare i Betelförsamlingen i Karis. Så hon blev glad när hon träffade gamla bekanta från Svenskfinland på pastorskonferensen.

ppk18_findel_300

Den finlandssvenska delegationen på konferensen var inte stor men glad ändå när man satt tillsammans och lyssnade på Elisiw och Federico Sandgren berätta om sitt expansiva arbete i Valencia i Spanien samt Jan-Erik Nyman, som berättade om framstegen med att nå främst muslimer på Swahili Coast i Östafrika.

ppk18_bok_300För övrigt var den korta konferensen intensiv och välfylld med både relevanta ämnen och intressanta talare. Mer om konferensens innehåll hittar du t.ex. på Christian Mölks webbsida.  Han var också med i redaktionsteamet för en bok som ”släpptes” under konferensen, en bok med 38 kapitel skrivna av 38 pingstpastorer om ”hantverket”. Något av en praktisk handbok för olika delar av en pastors liv och arbete. Boken delades ut till alla deltagare, vilket naturligtvis ingen klagade på.

ppk18_miyr_300På onsdag kväll predikade Mika Yrjölä, pastor i ‘Saalem i Helsingfors, mycket inspirerat och välformulerat om ”12 orsaker till stormar i våra liv” med dramatiska paralleller till sin egen upplevelse av skeppsbrott i stormen på kinesiska sjön när han var 12 år. Han citerade texten på en bild som fanns i kaptenens hytt. ”A ship in harbour is safe, but that is not what it was built for”. So just embrace the storm… De svenska pastorerna verkade mycket glada över hans medverkan och undervisning.

ppk18_erw_300

På avslutningsdagen utmanade och uppmuntrade Erwin McManus pastorerna att inte vara rädda – och att älska barnen mer än traditionerna. Han påminde om att vi är kallade till att skapa – Gud skapade universum utifrån sin fantasi – vad skapar du med din? ”The church is supposed to be people from the future living in the present. You are designed by God to do good in the world. What would happen if the church would become the epicenter of human creativity?” 

Under en session bad man också för de orter som var representerade på konferensen. Trevligt att se en del ortnamn från Svenskfinland som t.ex. Sibbo i listan också…

ppk18_ort2_650

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: