Somkonf17 – Historisk konsert vid Rökiö Kvarnstuga

somkonf17_kons_650På fredag kväll den 30 juni 2017 hölls en gemensam gospelkonsert vid Rökiö kvarnstuga i Vörå. Det historiska i konserten var att det var ett samarrangemang av Pingstkyrkan, Missionskyrkan och SLEF (Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland) vilket knappast någonsin skett förut. Så konferenciererna var lite tagna av stundens storhet då de frågade publiken om de förstod vilken historisk kväll man var med på.

Det bjöds på svängig gospel av SLEFs ungdomskör, Vasa Gospel  och Kristoffer Streng. Vackert väder med sol och värme trots den sena timmen (kl 22-23.30), mer än 500 i publiken, och svängig musik plus plättar och korv – inte illa.

Konserten blev möjlig eftersom SLEF ordnade sin årsfest i Vörå kyrka samtidigt som pingströrelsen och Missionskyrkan ordnade sin gemensamma Sommarkonferens på Norrvalla i samma Vörå. Vilka ekumeniska konsekvenser det kan få är förstås en öppen fråga, men alltid en början då kristna kan sjunga tillsammans…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.