FSP Led 17 – uppmuntrande rapporter

fsp_led17intro_650Johan Forsbäck, pastor i FilaHelsingfors, och Stefan Sigfrids, pastor i Sion Vasa, öppnade fredagen den 10 mars FSP Ledardagar 2017. 70-80 representanter för olika pingstförsamlingar i Svenskfinland samlades för samtal och fortbildning under två dagar i FilaHelsingfors.

Fredagen inleddes med en session om ”Att leda sin församlings mission” där Gabriel Grönroos bl.a. uppmuntrade församlingarna att skicka sin pastor/ledare på besök till missionärerna eller något projekt för att få ”närkontakt”. FSPM är beredd att hjälpa till med arrangemanget både praktiskt och ekonomiskt.

På fredagseftermiddagen berättade 10 församlingsledare om vad som är aktuellt i deras församlingar. Glädjeämnen och utmaningar. Utmaningarna är många, inte minst ekonomiskt och personellt. Men glädjeämnena var också många. Nya människor, flyktingarbete, många språk, dop, gemensam bön, ledarträning mm nämndes. Den allmänna känslan var att det händer en hel del, flera församlingar är inne i en förändringsfas med nya människor och nya språk och nya sätt att mötas.

På lördag undervisade Niklas Piensoho, pastor i Filadelfia Stockholm, om ”Att leda sig själv”. Han talade bl.a. om våra drivkrafter lust och plikt. Bara lust leder till leda, medan bara plikt leder till bitterhet. Så det är viktigt att ha en fungerande balans av både lust och plikt. Med lusten som utgångspunkt är man beredd till många plikter, och med plikten som struktur leder lusten till resultat.

fsp_led17_pie_650

På lördagseftermiddagen talade Anders Olin, pastor i Sion, Vasa, och Benjamin Streng om behovet av att stärka ungdomsarbetet i församlingarna. Sion vill gärna vara med och stöda och träna kommande ungdomsledare. Målet är att inom ett par år ha 10 nya ungdomsledare i församlingarna.
fsp_led17_oli_650
anfran_200Andreas Frankner, missionär i St Petersburg, talade om att bygga team. Särskilt undervisningen om hur man bygger team från noll är nyttig i mindre församlingar med tillväxtpotential. Nödvändigheten i att bygga team i alla sorters verksamhet blev tydlig, liksom att i ledaransvaret inkludera tränandet av nya ledare.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: