Teologikurser i Sibbo/Ekenäs och Vasa 2016/17

tdh16_650När hösten kommer väntar en spännande möjlighet att fördjupa och förnya sig. Teologiska Distanshögskolan (TDH) fortsätter med kurser som har närstudieträffar i Sibbo/Ekenäs och i Vasa. TDH är ett samarbete mellan Örebro Teologiska Högskola, Fria Kristliga folkhögskolan och tre frikyrkosamfund i Svenskfinland.

TDH 2016/17 i södra Finland

Kursen ”Teologi i GT och NT, del II” arrangeras med tre närstudieträffar och för den som är intresserad med tre-fyra intressanta hemuppgifter. Närstudieträffarna hålls följande fredag-lördagar (fredag kl. 16-20, lördag kl. 9-15): fredag-lördag 14-15.10 (Sibbo, Betaniakyrkan), fredag-lördag 11-12.11 (Ekenäs, Pingskyrkan), fredag-lördag 13-14.1.2017 (Sibbo, Betaniakyrkan).

Denna höst finns det två sätt att delta i kursen ”Teologi i GT och NT, del II”: Du deltar i närstudieträffarna och gör hemuppgifterna (och erhåller högskolepoängen 7,5 hp för kursen) kostnad 125,- eller så deltar du i de tre närstudieträffarna och blir uppmuntrad samt inspirerad (inga högskolepoäng) kostnad 25,-. Även om du inte var med på del I kan du hoppa på den här kursen.

Kursinnehåll är Paulus brev, övriga brev och Uppenbarelseboken i Nya Testamentet samt Moseböckerna, de historiska böckerna och vishetslitteraturen i Gamla Testamentet. Föreläsarna som vanligt från Örebro Teologiska Högskola.

Anmälningar till Gabriel Grönroos, Fredrik Martin eller Thomas Nordström

TDH 2016/17 i Vasa

Kursen ”Världsreligioner” utmanar oss alla att bekanta oss närmare med de religioner som numera finns i både vår närhet och i fjärran länder. Som vanligt består kursen av tre närstudieträffar och för den som är intresserad av ytterligare fördjupning (och högskolepoäng) tre-fyra hemuppgifter.

Närstudieträffarna hålls följande fredag-lördagar (fredag kl. 16-20, lördag kl. 9-15): fredag-lördag 7-8.10, fredag-lördag 18-19.11, fredag-lördag 27-28.1.2017.

Denna höst finns det två sätt att delta i kursen ”Världsreligioner”: Du deltar i närstudieträffarna och gör hemuppgifterna (och erhåller högskolepoängen 7,5 hp för kursen) kostnad 125,- eller så deltar du i de tre närstudieträffarna och blir uppmuntrad samt inspirerad (inga högskolepoäng) kostnad 25,-.

Kursinnehåll är skriftlösa religioner, islam, hinduism, buddhism, judendom och kinesiska
religioner. Andra ”modernare” strömningar som olika nyandliga rörelser och New Age behandlas också i föresläsningarna. Föreläsarna kommer från Örebro Teologiska Högskola.

Anmälningar till någon av samfundsledarna: Peter Sjöblom (baptist), Stefan Sigfrids (pingst), Håkan Björklund (mission) eller Thomas Nordström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: