Sommarkonferensen på Åland – kort och gott

somkonf2.16_ken_851Sommarkonferensen på Åland 9-12.6 som arrangerades av Finlands svenska Pingst och Missionskyrkan i Finland var en trevlig tillställning. Det märktes att pingstvänner och ”missionare” känner varandra rätt bra och har mycket samarbete på flera håll. Teologiskt och kulturmässigt är det inte heller så stora skillnader så att det stör.

De gästande talarna breddade också perspektivet. Niklas Piensoho, pastor i Filadelfia Stockholm, har tidigare varit flera gånger på Missionskyrkans årskonferenser och är ett bra exempel på brobyggarpersoner mellan rörelserna. Joakim Lundqvist, pastor i Livets Ord Uppsala,  var antagligen lite mer främmande för en del i Missionskyrkan, men det var flera som lite förvånat konstaterade att han ju var riktigt bra.

För övrigt satsade man starkt på Barnkonferens och Tweenies – dvs. 12-15-åringar. Familjen Hyllerud satte full fart på Barnkonferensen och Viggo Klausen från Norge tog hela sin mångåriga erfarenhet av tonårsarbete med sig till konferensen.

Så de yngre och de vuxna hade fullt upp alla dagarna. Barnfamiljer, medelålders och äldre var väl representerade på konferensen och fyllde de flesta sittplatserna i Baltic-hallen i varje möte. Besökarantalet i kvällsmötena på konferensen uppskattades till 400+. De som saknades var äldre tonåringar och unga vuxna utan barn. Vilket också märktes i programutbudet.

Eftersom konferensen var så kort och ledarnas samtal och förhandlingar endast fick 3 timmar hann man helt enkelt inte med särskilt långa samtal. Det förutsätter nog satsning på de samtalen vid andra tillfällen under året om det ska bli engagemang och delaktighet. Nu blev det väldigt kort.

Men för övrigt var arrangemangen, lokaliteterna och programmet lyckade. Folk trivdes i caféet och vid bokborden. Missionsutställningarna hamnade bakom en vägg, vilket märktes i publikströmmarna, men den viktigaste informationen nådde fram genom materialutdelning till alla på lördag kväll.

Många tyckte det var trevligt med gemenskapen och uttryckte önskan om att en gemensam konferens gärna kunde arrangeras även framöver. Vi upplevde mycket gott under dagarna på Åland. Vi fick nyttig och uppmuntrande undervisning under dagarna och på kvällarna sökte sig många till förbön. Responsen visade att budskapet berörde och gick fram. somkonf16_lorkv_800

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.