Israel-temahelg i Raseborg

gorlen_ras16Betel i Karis och Betesda Church i Ekenäs arrangerar en temahelg 15-17.4.2016 om Israel i frälsningshistorien. Gästtalare är Göran Lennartsson, pastor och teolog som fokuserat mycket på just den här sidan av Bibelns budskap.

Så här presenterar arrangörerna temahelgen på sin Facebook event-sida:

På Bibelns första sidor kan vi läsa om hur den fantastiska tillvaro som Gud skapat människan att tillbringa sin tid i förstördes genom det som brukar kallas för syndafallet. Gud blev som en främling för människan och hela skapelsen lades under förbannelse. Men Gud hade ett svar – Han tänkte själv stiga ner på jorden som en människa för att återupprätta människans hjärta och relation till Gud.

Gud valde för detta syfte en man som kom att kallas Guds vän – Abraham som senare blev fader till både Isak och Ismael. Gud slöt ett förbund med Isak och senare med Jakob, som Gud gav ett nytt namn – Israel. Israels folk skulle vara med och förverkliga Guds frälsningsplan och de födde också fram hela världens frälsare Jesus i Israel för tvåtusen år sedan.

I denna tid håller Gud på att igen upprätta Israels land och folk, vilket är helt nödvändigt för att Hans frälsningsplan skall fullbordas. Jesus, hela världens Messias och frälsare, kommer att återvända till Jerusalem.

Kom med och lyssna till undervisning om Israels roll i frälsningshistorien. Vår gäst Göran Lennartsson från Sverige är pastor och teologiedoktor i Nya testamentet. Han ordnar studieresor till Israel och har även författat två böcker. Lennartsson är en mycket uppskattad Bibellärare och sakkunnig i kristendomens judiska rötter.

Program:

Fredag 15.4 i Betel, Karis (Centralg. 73)
Kvällsmöte kl 19.00

Lördag 16.4 i Betesda Church, Ekenäs (Långg. 19)
Seminarium kl 11.00
Lunch på stan
Seminarium kl 15.00
Kvällsmöte kl 18.00

Söndag 17.4 i Betel, Karis (Centralg. 73)
Gudstjänst kl 11.00

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.