Sommarkonferensen på Åland – boka nu!

somkonf16_flagSommarkonferensen hålls 9-12 juni på Ytternäs skola i Mariehamn. De finlandssvenska pingstförsamlingarna ordnar konferensen tillsammans med Missionskyrkan i Finland.

Det börjar finnas lite mer information på sommarkonferensens webbsidor och Facebook.

Eftersom vi talar om Åland så är det viktigt att planera resan och boendet NU.

Åland erbjuder många alternativ för boende. Gemensamt för dem alla är att man bör vara ut i god tid för att få plats. Om du vill ordna ditt eget logi föreslår vi att du använder www.visitaland.com som informationskälla. Här hittar du boenden i olika prisklasser.

Det allra enklaste boendet är att bo i sovsalar på Ytternäs skola där konferensen hålls. Då får du ha med sovsäck och sovunderlag och allt annat du behöver för att klara dig med “lägerlivsstandard”. Om du vill sova i en riktig säng i eget rum så finns det plats på gästhemmen.

Konferensarrangörerna har bokat 240 platser på gästhem och pensionat. Du kan anmäla dig på sommarkonferensens webbsidor och be dem boka plats åt dig/er från de förhandsbokade platserna. Det går också att ringa direkt till gästhemmen och boka genom att meddela att man hör till konferensgruppen.

Här lite kontaktinfo om de gästhem där det finns förhandsbokade platser för konferensdeltagare:

Gästhemmet Neptun, Neptunigatan 41, Mariehamn, tel: +358 457 344 6300,
gasthemneptun@gmail.com
Gästhemmet KronanNeptunigatan 52, Mariehamn, tel: +358 (0)18-12617, kronan@aland.net
Övernäsgården, Östernäsvägen, Mariehamn, tel: +358 18 12 525, info@overnasgarden.ax
Övernäsgården ligger ca 2 km från konferensplatsen, med rum, strandstugor och annat familjevänligt.

Det ordnas buss från Österbotten enligt följande: Bussen från Österbotten har följande rutt och tidtabell: 9.6 start från Jakobstad kl. 01:00, Nykarleby 01.20, Kvevlax 02:15, Vasa 02:30, Närpes 03.35, paus i Björneborg ABC 05:00-05:45 och framme i Åbo hamn 07:45. Retur från Åbo 12.6 kl. 20:15, paus i Björneborg 22.15-22.45, Närpes 01:15, Vasa 01:20, Kvevlax 01:30,Nykarleby 02:25 och framme i Jakobstad 02:45.

Ta kontakt med din församlings ansvariga ledare för mera information!

somkonf16_980

Huvudtalare på Sommarkonferensen 2016:
Joakim Lundqvist och Niklas Piensoho från Sverige

Ps.JoakimLundqvist_full figure kopioJoakim Lundqvist är sedan 2013 pastor i församlingen Livets Ord i Uppsala – en församling med över 3000 medlemmar och en bred verksamhet både lokalt och internationellt. 2002 grundade Joakim den kristna ungdomsorganisationen Ny Generation, som inom loppet av tio år växte till 25 000 medlemmar. Joakim har också varit både Livets Ords ungdomspastor och vicepastor. Med sin inspirerande och uppmuntrande förkunnelse är Joakim en uppskattad talare världen över, till dags dato har han predikat i över 50 länder. Joakim har också gett ut fyra böcker som översatts till olika språk.

Porträtt Niklas_redNiklas Piensoho är pastor sedan 25 år och numera föreståndare i pingstförsamlingen Filadelfia i Stockholm – Nordens största frikyrkoförsamling med omkring 6000 medlemmar. Niklas är även kaplan för den kristna riksdagsgruppen i Sveriges Riksdag, och en uppskattad talare, ledare och bibellärare i många sammanhang. Han är också författare och har gett ut åtta böcker, bland annat bästsäljaren 100 dagar med Jesus. Niklas har tidigare besökt MKF:s sommarkonferens 2007, 2012 och 2015. Många berördes då av hans undervisning och i år gör han alltså en efterlängtad comeback än en gång!

Tweens- och tonårssamlingarna leds av Viggo Klausen från Kristiansand i Norge. Viggo har arbetat med tweens och tonåringar under lång tid, och han har också producerat filmer för både barn och tonåringar.

Ännu en stor nyhet för barnfamiljerna är att Emmanuel och Alexandra Hyllerud från Göteborg kommer till barnkonferensen. De är kända bl.a från barnskivorna “Jesus är Kung”, “Jesus är super hjälte” och “Jesus är störst”.

Fler talare och medverkande är också under planering.

Vi kommer att satsa hårt för att alla generationer skall få så stort utbyte av konferensen som möjligt. Så vi välkomnar barnfamiljer, ungdomar, unga vuxna, människor mitt i livet och seniorer. Vi kommer alla att trivas på Åland!

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.