Kyrkan med ett trevligt problem

betunc16Betesda Church i Raseborg har ett trevligt problem – deras kyrklokal är för liten för att ta emot alla som vill vara med på söndagens gudstjänst. Pingstkyrkan i Ekenäs kan rymma ca 100 personer och det räcker nu inte till så man har beslutat att flytta ut till en närliggande större lokal på söndagsförmiddagarna.

Man skriver såhär på sin fb:sida: Från och med den 6.3 kommer vi för en period att flytta BetesdaChurch gudstjänster till Ungdomsgården på adressen Ystadsgatan 14. Mötestiden kommer att vara 10.30!!! Orsaken till detta är ihållande utrymmesbrist i våra nuvarande utrymmen. På Uncan finns en sal för ca 170 personer, rymliga cafeutrymmen samt bra utrymmen för våra söndagskolor. Vi kommer även att börja med barnmöte på svenska!

Betesda Church har under flera år haft en ökande trend i besökarantal och det har accelererat ännu mer nu när man också aktivt välkomnar flyktingar och erbjuder tolkning till finska, engelska och arabiska. Den mångsidiga barnverksamheten parallellt med gudstjänsten har bidragit till att många barnfamiljer trivs.

Betesda Church är en församling som betjänar alla som vill vara med oberoende bakgrund och språk. Det kräver stort hjärta, hårt arbete och förmåga att tackla helt nya problem. Ett problem har de i alla fall redan löst då de nu får rum för fler i Uncan fr.o.m. 6.3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: