Pingst Pastor Konferens 2016 – fredag

ppk16_frepubl_600Under fredagen fortsatte det teologiska samtalet om frälsningen och andedopet. Först tre inledare som introducerade ämnet ur lite olika synvinklar och sedan ordet fritt för fyraminuters inlägg i samtalet. Mycket intressant och engagerande hela vägen, en del mindre skillnader i tänket, nyanser och betoningar, men i det stora hela stor samstämmighet. Bra stämning och det verkade också som att många upplevde det som både bra och meningsfullt med teologiska reflektioner på det här viset.

ppk16_oyst_600På morgonen talade Øystein Gjerme från Salt Bergen församlingen om lärjungskap, om värderingar som uttrycks i språk och styr våra handlingar. Om attraherande och missionala församlingstyper som kombineras i en lärjungaskapande församling. ”Lärjungaskap är en innehållsdrives process som leder en människa till att följa Jesus, och gör denne mer lik Honom.”

ppk16_chmolk_600I pauserna var det alltid ett högljutt sorl i korridorerna då pastorerna fortsatte samtalen med varandra i mer spontana former. Edward Holmberg (till höger) från tidningen Livet passade på att intervjua Christian Mölk, pastor i Timrå pingstförsamling. Han har en innehållsrik blogg med bl.a. undervisning och kommentarer till olika bibelböcker.

ppk16_fre_600

På kvällen åt alla ute på stan och de 5 finlandssvenska pastorerna tog sig till Jensen’s Bøfhus för lite ”riktig karamat”. Det blev välstekta biffar. Samtidigt passade man på att diskutera framtidsprocesserna inom Finlandssvenska Pingst. Glada återvände man sedan till Clarion Sign Hotel för sista kvällssamlingen där bl.a. avgående föreståndaren Pelle Hörnmark gav en inspirerande ”avskedspredikan” om att det finns mer i Guds plan för oss som enskilda och församlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.