Ny ledare för svenska Pingst

danalm_fspkonf15Lagom innan Pingst Pastor Konferensen i Stockholm 7-9 januari meddelade valberedningen att man kommer att föreslå Daniel Alm till ny föreståndare för Pingst FFS (Fria församlingar i Samverkan) i valet som ska ske i samband med rörelsens rådslag i maj 2016.

Daniel Alm har fungerat i tio år som föreståndare för pingstförsamlingen i Västerås och samtidigt arbetat som assisterande föreståndare till Pelle Hörnmark inom Pingst FFS med särskilt ansvar för nätverken Pingst Pastor och Pingst tillväxt.

Daniel Alm var en av talarna på FSP:s sommarkonferens 2015 och de finlandssvenska pingstpastorerna känner honom också sedan flera år eftersom han varit en central person inom Pingst Pastorsakademi och Pastorskonferensen. Så samarbetet mellan svensk och finlandssvensk pingströrelse torde fortsätta fungera bra även när Daniel Alm efterträder Pelle Hörnmark i maj.

danalm_fspkonf15_cafBilden: Daniel Alm (till vänster) på kaffe tillsammans med Gabriel Grönroos (Sibbo), Thomas Nordström (Vasa) och Oskar Sjöberg (Raseborg) under Sommarkonferensen i Jakobstad i juni 2015.

Läs mer om det här på Dagens hemsida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: